Γλαύκωμα

Γλαύκωμα

Το γλαύκωμα αποτελεί στην χώρα μας μια από τις πιο συνήθεις αιτίες μη αναστρέψιμης απώλειας όρασης και τύφλωσης. Κοινό χαρακτηριστικό της ομάδας των ασθενών με γλαύκωμα είναι η απώλεια οπτικών νευρικών ινών σε συνδυασμό συνήθως με ψηλή πίεση. Ώσπου όμως ο άνθρωπος να αντιληφθεί τον περιορισμό του οπτικού του πεδίου, μπορεί μέχρι και 40% των οπτικών νευρικών ινών να έχουν καταστραφεί. Αυτός είναι και ο λόγος που όλοι οι άνθρωποι και κυρίως αυτοί με βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό θα πρέπει να ελέγχονται προληπτικά από οφθαλμίατρο ώστε να διαγνωσθεί σε πρώιμο στάδιο. Η θεραπεία για την μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης είναι είτε φαρμακευτική, είτε με Laser, είτε χειρουργική.

Γλαυκωμα στο ματι

Εικόνα αριστερά: Σοβαρή γλαυκωματική αλλοίωση του οπτικού νεύρου, με περιορισμό του οπτικού πεδίου

Γλαύκωμα - οφθαλμίατρος
εξέταση γλαυκώματος GDX

Με καινούργιες διαγνωστικές μεθόδους μας δίνετε η δυνατότητα να διαγνώσουμε το γλαύκωμα σε πρωιμότερα στάδια, όπως με την εξέταση HRT (επάνω εικόνα) και GDX (κάτω εικόνα).

​Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και η έγκαιρη διάγνωση πολύ σημαντική για την αντιμετώπιση. Για τον λόγο αυτό μην αμελείτε τις οφθαλμολογικές εξετάσεις. Ο οφθαλμίατρος Πέτρος Στεργιόπουλος είναι στη διάθεσή σας και μπορεί να σας βοηθήσει σε θέματα που αφορούν στην όρασή σας.

Οφθαλμιατρείο

Θεσσαλονίκη

Κων. Καραμανλή 129-131
Τηλ.: 2310 323.363
Κιν.: 6973 403.803
Email: [email protected]
Web: www.ophthalmiatriki.gr

Πως βλέπει κάποιος που έχει γλαύκωμα

γλαυκωμα οφθαλμιατρος
γλαυκωμα οραση
glaukoma1b
εμφάνιση Γλαυκώματος
close

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH